מהי הדרך הכי כיפית שאני מכירה כדי לשחרר כתפיים ושכמות תפוסות? בסרטון הזה תמצאו כמה מסגנונות הריקוד המרכזיים של אתיופיה, תודה ל InfoTopia AFRICA
כתב: צוות האתר
ריקודים המוניים, חיוכים לכל עבר ומנטרה אחת המבקשת מחסה רוחני בימים של ערעור הקרקע. הלהיט שמשגע את העולם מעלה גם בנו רצון להשתתף באתגר האינטרנטי הגדול של התקופה
כתב: צוות האתר
כוכב הריקוד הוא באותו הגודל של כדור הארץ, אבל פחות צפוף ממנו ותמיד בתנועה. תכנסו, אל תרגישו זרים- הרקדנים הם אנושיים בדיוק כמוכם.
כתב: צוות האתר בהשראת theplace
אז מה הן בעצם צ`אקרות, היכן הן ממוקמת ומה ניתן לעשות, להניע ולהשמיע על מנת להעיר אותן?
כתב: ניצן גנץ
שיטת ריקוד נשמת השמש - בהשראת יוגה, טאו וריקוד הודי, משלבת בין מודרות, מנטרות ועוברת במערכת הצ`אקרות כדי להוביל אותנו לתחושת אחדות עם עצמנו, הקהילה והאינסוף.
כתב: נועה קדמן
הסיפור של סלביה דוראן כחלוצת המחול הספרדי בישראל, מתוך ראיונות עם סילביה דוראן בסרט: "סילביה – מלכת המחול הספרדי 2010"
כתב: צוות האתר
"תשכחי מזה, לא תמצאי בחיים מרפסת כזו" אמרו לי ה"אופטימיסטים" שוב ושוב כאשר חיפשנו דירה במהלך חצי שנה.אם לא אמצא מרפסת כזו תשכח ימיני, עניתי.
כתב: רונית אידלמן
המפגש עם שיטת ניה שינה את חיי וממשיך לשנות חיים של שבט הולך וגדל של נשים וגם גברים מרחבי העולם. קשה להגדיר את השיטה, אך במאמר הזה אני מסבירה את רבדיה השונים.
כתב: נועה קדמן
נשים באמצע החיים, נשים צעירות, נשים בוגרות, חוות את התשוקה לחזור לרקוד כמו פעם או להתחיל לרקוד כי תמיד רצו אך לא מצאו מה.
כתב: מירב יונס
שיעורי ריקוד לנשים ללא ניסיון: להתבטא דרך תנועהסהרה פיקסי – להחזיר את הקדושה לריקודי בטן
כתב: THE MARKER ❖ 29//8/2021
כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב על קונטקט-אימפרוביזציה, טכניקה שפגשתי לראשונה לפני כחמש שנים. באותה תקופה היו בישראל כולה לא יותר משניים או שלושה מורים שקיימו שיעורים פתוחים בקונטקט, ואף אחד מהחברים שלי לא ידע מה זה.
כתב: ליאת ברקן
קיצור תולדות החיים שלי בתחום המחולההשפעות שהביאו אותי לפתח את התחום של מחול ממעמקים
כתב: טל ברק
באיזושהיא דרך מופלאה ,בהתמדה,בהתמסרות,באהבה בדרך הזו מצאתי חזרה את הדרך לחיות את חיי מהבינג בלהעיז להיות חופשייה יותר ויותר.
כתב: רינת לוי - לשנות ולהשתנות דרך הגוף
ריו אביירטו - תנועה ומדיטציה. להישאר בתוך הריקוד, בתוך הרגע.לתנועה יש יכולת אדירה לחבר אותנו לרגע הזה, לאמת שלנו. יש ימים שבהם הכול זורם, זז, אנחנו בשלום עם הריקוד שלנו. אבל יש גם ימים אחרים שבהם התנועה מפגישה אותנו עם חלקים אחרים
כתב: הדס פישר אורן
שפות התנועה והצבע כשפות מרפאות בתקופות העתיקות קדמונינו ברפואת המזרח והן במערב גילו בתבונתם את מפות הצבעים בגופנו, תכנית פנימית לשינוי וריפוי.
כתב: רוית יסעור
הגוף הפיזי הוא "שדה הקרב ". כל האירועים הפנימיים המתקיימים בו וגם אלה שמקורם מחוצה לו, משתקפים דרכו כבמראה.
כתב: מיה דונסקי ,אמנית רב תחומית, רקדנית בוטו, כוריאוגרפית וציירת.
כתב: מיה דונסקי ,אמנית רב תחומית, רקדנית בוטו, כוריאוגרפית וציירת.
הצעדים והפניות משאירים עקבות באדמה, מזכירים היכן היינו, אך חשוב מכך הם הבסיס למקום אליו אנו הולכים כעת-אל תוך הרגע, להיות בלב הזורם.
כתב: איילת פרנקל
בעולם שבו טכניקות ואסכולות תנועתיות שונות נוצרות ונפגשות זו עם זו ניתן להבחין בשני זרמים מרכזיים של רעיונות חדשים.
כתב: גדי אבידן
מאמר על שייח`ה חדיג`ה והדרך הסופית
כתב: אילנה עילם
המקסום - משמע "חצוי לשניים" - הוא למעשה קבוצה של מקצבים במשקל 4/4. זהו מקצב רווח ביותר, ומשמש כבסיס למקצבים רבים במוסיקה הערבית בז`אנרים ובסגנונות רבים.
כתב: שוש פרידמן
המוסיקה יכולה להתקיים ללא המחול. המחול אינו יכול להתקיים ללא המוסיקה;הוא ניזון ממנה, מתעורר וקם לתחייה איתה, קשור אליה בעבותות בל-יינתקו ובדואט שהופך לשלם אחד
כתב: שוש פרידמן
א שמפגישה אותנו ביחד, מתוך היכולת הנינוחה להיות אנחנו. ארגז הכלים מופלא של ריו אביירטו יוצר את אופי המפגש ומטרותיו בסדנא אישית שנולדת עבורו, יחד עם איכות של דינאמיקה חיה, זורמת ואמיתית.
כתב: ענתו
רצף התנועות, גמר אותי. זה לא שינה מי ומה אני, איך אני מרגישה היום, הייתי מחויבת לנוע ברצף הכתוב. להרים, לערבב, ללפף, לשלוף, לטפוח, לשפשף, לקשור, לנענע
כתב: שלי אללוף
"ביודנסה היא השירה של המפגש האנושי, שמאפשרת את הביטוי של הזהות ואת שמחת החיים." רולנדו טורו ארנדה
כתב: מיכל קמיל
המונח "ריקודים סלוניים" מתייחס לסגנון ריקודי זוגות המבוססים על סגנונות ריקוד אשר התפתחו בכל רחבי העולם ואומצו בתרבות המערבית. ריקודים סלוניים החלו כריקודים עממים ועם הזמן התפתחו והפכו לתחום ריקודים תחרותיים.
כתב: אשר ארזי
לאחר שנים של עיסוק בחקר גוף נפש משלל זוויות, אסתר קסוביץ` מצאה את ייעודה ופתחה לפני 5 שנים את התדר הנכון - מרחב תנועה עוצמתי שיחבר אתכם לתדר שמחת החיים והחופש.
כתב: מיכל שכטמן
כמה פעמים שמענו נשים שאמרו על עולם הריקוד שהן "פיספסו את הרכבת". או "מה שלא עשיתי בגיל 18 כבר לא אעשה" והחלום הזה נשאר בגדר חלום.
כתב: שירה רובינס
פגיעות היא אחד המרכיבים החשובים ביצירת משיכה כי היא משאירה אותנו פתוחים וחושפת את הרצון שלנו. אנחנו חייבים לקחת סיכון ואנחנו עלולים להיפגע ולהדחות. אין ערבויות.
כתב: חן ליזרע
לרקוד את הריקוד שלך זה להיזכר. להיזכר בך. זה לא ריקוד שאפשר ללמוד מבחוץ, זה לא לרקוד כמו מישהי אחרת, וממש לא משנה איך את נראית.
כתב: סיגלית צפריר
התמסרתי לריקוד, כפי שלא קרה עם דבר בחיי. הייתי שבויה שלו, הוא אילף אותי, גידל אותי, הקנה לי ערכים והוציא אותי מאשפתות.
כתב: שלי אללוף
אדמה, מים, אש ואויר הם אבני הבנין של העולם והאדם. מה טמון בכל יסוד? מה הצבע השיך לו? מה הריקוד שלו בעולם? ומה נוכל לקבל מחיבור מודע ל- 4 היסודות דרך הגוף?
כתב: סיגלית צפריר
הרבה רגעים נוגעים, מרטיטים במיוחד היו שם בסדנה-3 ימים שנדמו כ3 שבועות. אינסוף רגעים של חיבור אנושי עמוק מלב אל לב.
כתב: אביה רכס
בביודנסה אנחנו מזמינים את המשתתפים לחקור קטגוריות שונות של תנועה. העבודה עם הקלילות שלנו יכולה לפתוח צוהר אל עצמי במצב צבירה אחר ממה שהורגלתי אליו עד כה.
כתב: דורית שפיר דיאמנט
המשל הבא של חליל ג`ובראן הוא משל מקסים שמעורר ומתעורר בכל הסתכלות עמוקה על הגוף הנע והרוקד את עצמו.
כתב: אביה רכס
הדרך שלי להבעה תנועתית מלאה, הביאה איתה יכולת הבעה רגשית מלאה. מגנטתי אלי את הדברים שרציתי בחיי , מתוך זרימה שבאה מבפנים החוצה.
כתב: סיגל זיו
ללמוד מהריקוד- איך לחיותלחיות בזרימה נעימה, נכונהזרימה שקורית מעצמה
כתב: שירי שילון
מחול הבוטו הוא זרם במחול הפוסט מודרני שצמח ביפן לאחר מלחמת העולם השניה.מייסדיו היו קזואו אונו וטצומי היג`יקטה,מטרתם היתה לשבור את המוסכמות המקובלות בעולם המחול,את המובן מאליו,את הידוע מראש,ריקוד הבוטו מביא את קסם רגע ההווה,
כתב: איריס סמרה
בוטו-במאמר זה אנסה להציג בקווים את מקורות הבוטו.מוזמנים להגיב.
כתב: טינה ואן דר וורפ
איך התפתחה בי אהבת הריקוד והיכולת להתבטא בתנועה באופן חופשי ואיך כל זה הביא אותי לבניית והנחיית מפגשי ״התדר הנכון״ - מרחב לתנועה חופשית מתוך העמקה והתפתחות.
כתב: אסתר קסוביץ
ריקוד ה"סעידי" הינו אחד הז`אנרים הנמנים על הפולקלור המצרי, ממשפחת ה"בלאדי". כלי נגינה אופיניים הם כלי הקשה, רבאבה (כינור כיום) ומיזמר. באופיו זהו ריקוד אדמתי.
כתב: שוש פרידמן
"...כולנו הסתובבנו כשהיינו ילדים אך משפטי מבוגרים בסגנון "אל תסתובב אתה תיפול, לא לרוץ " ודומיהם עצרו לנו את הסיבוב."~סמדר יערון כותבת על הריקוד המקודש הסופי.
כתב: סמדר יערון
ואז ההכרה מגיעה: עברתי לצד האפל של הירח.כל כך מהר עבר. איך הזמן רץ. השמש חלפה והשאירה אותי לבד.חשכה יורדת ומחול השדים מתחיל.
כתב: שלי אללוף
חיקוי תנועת המנחה במסגרת המעגל מאפשר הרפיה פנימית והעשרה תנועתית. במעגל אנו גם חווים את עצמת האחדות (היחד), ואת האנרגיה הקבוצתית העולה באופן טבעי.
כתב: רונית אידלמן
פלמנקו- אמנות ודרך חיים, נושמת, חיה ומתפתחת אשר לה שורשים חזקים ועתיקים הבאים ממחוזות אנדלוסיה שבדרום ספרד.
כתב: שרון שגיא
אני זוכרת במעורפל אבל הגוף שלי זוכר היטב את התחושה . אני זוכרת שברגע אחד הוא הבין שהוא רוצה לזוז לפי הקצב לפי ה"ביט" ולא חשוב אפילו איזה העיקר הפעימה.
כתב: שרון שגיא
סיכום סדנא עם קארל פרוסט בקנדה
כתב: דניה אלרז
סיפור חיי. איך הריקוד הצליח לשחרר אותי מהמקומות הכואבים ביותר של חיי. על הסגנון תנועה שצמח מתוכי - הטרייבל פיוז׳ן ועל המופע שיצרתי ׳שמונה לב אדום׳.
כתב: סיגל זיו
לריקוד יחד כשבט יכולת ריפוי קולקטיבית, במיוחד בעידן המודרני בו החיבור לאדמה ולאש הפנימית נדחקים לצד, ע"י אינסוף הסחות דעת. משתפת בחיבור האישי לריקוד האפריקאי.
כתב: עדי זלינגר
מפגשי חמשת המקצבים-מהם ולמה לי? אביה רכס-מנחה מוסמכת של חמשת המקצבים.גבריאל רות`-יוצרת ושמאנית עירונית זיהתה ומיפתה 5 מקצבים אוניברסליים המצויים בעולמינו ונתנה להם שפה תנועתית. מקצבים אלו הם סימון המפה האישית שלנו לדרך בה האנרגיה שלנו ודפוסי התקשורת שלנו נעים.
כתב: אביה רכס
לריקוד האירי מסורת קדומה ועשירה, אולם בשני העשורים האחרונים הוא זכה לפתע לתחייה ולפופולריות כפי שלא ידע מעולם, הרבה בזכות המופעים Riverdance ו- Lord of the Dance שהביאוהו לתודעת העולם כולו.
כתב: יאיר ורדיגר, TCRG / ADCRG
"פעם בשבוע אנחנו נפגשות, קבוצה של נשים. תוך דקות ספורות, אנחנו כבר לא נמצאות בעולם המציאות הפיזית שאנחנו מכירות. מחול האלה פותח שערים ליקומים מקבילים."
כתב: בוגרות לימודי מחול האלה - סיגל זיו
טריטוריה הוא שם המופע ולמרות הקונוטציה הפוליטית שיש לשם ,לא בזה הוא עוסק.
כתב: שרון שגיא
מורה כסימן דרך,מקור אור המזכיר נקודת חיבור. הצורך להכיר תודה.
כתב: ניר אזולאי
ניה עם אחת המורות הטובות מבולטימור
כתב: צוות האתר
מדוע יש צורך ללמד תנועה? הרי אנו נעים באופן טבעי. הולכים ברחוב, שוטפים כלים, סוחבים. חיינו מורכבים מתנועה. הצורך קיים מפני שהאדם, בתהליך בו נעמד על שתי רגליים והתרחק מן האדמה חוה שבר גדול.
כתב: נדב בנתור
מה הקשר בין פילוסוף יווני בן המאה השישית לפנה"ס לשיטת גוףנפש ארגנטינאית משנות ה- 60?
כתב: אנה בלומנטל
"הטבלאו" מילה ספרדית המתארת מועדון פלמנקו מסורתי. מקורה מהמילה "טבלה" אשר פרושה בספרדית לוח עץ, המקום הטבעי עליו רוקעים רקיעות "זפאטאדו",בזמן ריקוד.
כתב: שרון שגיא
"זה הדבר הכי יפה בעולם כולו, חדר מלא באנשים שרוקדים באמת, זה הדבר הכי יפה שראיתי."
כתב: הדס פישר-אורן
מהם הריקודים שיעזרו לנו לבוא בטוחים, אמיצים ונינוחים בעמדנו בפני הבלתי נודע? מהו המחול שיחולל את הדברים להם אני זקוקה ביותר? המחול שיביא עימו החלמה?
כתב: רוית יסעור
הצ`י קונג הוא השקט האינסופי שברקע,הריקוד הוא הציור, הצבעים והצורות.ביחד הם יוצרים חוויה שלמה של חופש בתוך הגוף,איזון מזכך של הנפש, וחיבור מבורך אל הרוח.
כתב: אפטי- שירי שילון
רציתי לספר לכם קצת על עצמי....כל כך הרבה אנשים זקוקים לשינוי ומתקשים להבין מהו השינוי הנדרש ואיך להגיע אליו. הדרך שלי לימדה אותי המון ורציתי להזמין גם אותך
כתב: מוניקה ליכט
לריקוד האירי מסורת קדומה ועשירה, אולם בשני העשורים האחרונים הוא זכה לפתע לתחייה ולפופולריות כפי שלא ידע מעולם, הרבה בזכות המופעים Riverdance ו- Lord of the Dance.
כתב: יאיר ורדיגר, TCRG - מנהל האקדמיה הישראלית לריקוד אירי
החיים הם ריקוד. זה המשפט שמוביל אותי בכל המסע שלי עם הריקוד ההודי. בואו תשמעו על לאקשמי אלת השפע ההודית, חג האורות דיוואלי ואיך ריקוד הודי הופך לחלק מהחיים.
כתב: יעל טל - ריקוד הודי בישראל
באפריקה התחילה התרבות הנשענת על הקצב והתנועה. לקצב ולתנועה יש משמעות פיזית ורוחנית עמוקה לאדם. הם מלווים את האדם בכל תחומי חייו
כתב: רחל וסבולה בנגורה
ביודנסה היא שיטה של התחדשות אורגנית, אינטגרציה רגשית ולימוד מחדש של תפקודי החיים המקוריים. השיטה מיושמת באמצעות ויונסיות (חוויות) המובלות באמצעות מוסיקה, תנועה וריקוד ומצבי מפגש בין אנשי הקבוצה." רולנדו טורו מפתח שיטת הביודנסה
כתב: מיכל קמיל
נולדתי לרקוד. דרך היכולת הזאת אני בייעוד שלי להוביל נשים לעוצמה ולמיצוי הפוטנציאל שקיים בהן דרך אותה תנועתיות שמובילה אותי.
כתב: סיגל זיו - מחול האלה
מהו הגרעין שמאפיין את הריקוד הזה, מהו הדבר שבלעדיו זה ריקוד אחר? מאפייני הריקוד המהותיים לדעתי, הם: היחס הריאליסטי לגוף, לזמן ולמרחב והדגש הנשי והמיני.
כתב: ליטל דורצ`ין
כיום, בעידן הדיגיטלי, הטכנולוגיה יוצרת חיבורים חדשים ובו בזמן יוצרת להם חסמים. אני קוראת לזה פרדוקס החיבור הדיגיטלי.
כתב: חן ליזרע
מהו הגוף בשבילך ? משהו שזוכה להתיחסות רק כשהוא חולה וכואב , מקור לרגשיי נחיתות , חוסר מרוצות , שפיטה עצמית , בושה , אשמה ... או מקור לעונג וגאווה ..
כתב: רוית יסעור
אי שם מעבר לקשת יש מקום ...."שבע עלמות,שבע אמהות,שבע כלות בשער....בארץ אהבתי השקד פורחבארץ אהבתי מחכים לאורחאך מי עיני נשר לו ויראנו,ומי לב חכם לו ויכירנומי לא יטעה,מי לא ישגה,
כתב: רוית יסעור
מהו המחול שיחולל את הדברים להם אני זקוק ביותר? המחול שיחלים? הריקוד שיעצים? הקורסים מתאימים לכל מי שרוצה לגלות כוחו של ריקוד ככלי העצמה, אבחון ומרפא.
כתב: רוית יסעור
רק רציתי שתדעו... שגם אני. ואני גם רואה אתכן. ושומעת קצב בכל זה. ורואה תנועה. וזה, הריקוד שלנו. שלנו. אז לחייים.
כתב: שלי אללוף
הקונטאקט הוא מפגש עם חוויית האחד שבנו, לכן הריקוד הזה גדול מהרבה מילים. מניע אותנו לחפש אחר רגעי הבהירות והעוצמה של הטוטאליות, שיחרור השליטה לזרימה ההרמונית...
כתב: זוהר רבינוביץ
Capoeira הוא ספורט מהנה! שילוב של גוף ונשמה, לחימה וריקוד, מוזיקה וקול הקורא לשימוש רוחני ופיזי.הדגש הוא לא על איך שרים או כמה אנרגיה משקיעים, אלא על הרצון להמשיך ולנסות.
כתב: יעל דנון
בשנים האחרונות מתגלה כוחו המרפא של המחול המזרחי באמצעות סיפורן של נשים רבות, שעברו תהליכי שינוי וריפוי מדהימים בעוצמתם. נשים שהמחול המזרחי שינה את עולמן.
כתב: טינה גירש
ריקוד הוא אהבתי הגדולה והבלתי נכזבת. מגיל 10 ועד היום אהבה זו חיה וסוערת בתוכי , אהבה שלא דעכה גם בתקופה ארוכה של מספר שנים שלא רקדתי. היא תמיד בערה בי וגם אם בבישנות ובחוסר בטחון עצמי.אך הריקוד ההודי הגיע לחיי בטעות, בלי שים לב, פשוט נכנס אל חיי בדלת האחורית, בלי כוונה.
כתב: מאילה
השנה החליטה אוניברסיטת בן גוריון בנגב, לצרף למערכת הקורסים הכללים שלה קורס בשיטת ריו אביירטו. צעד זה מצטרף לפתיחות הולכת וגדלה מצד מוסדות מוכרים להיחשף לשיטות ריפוי לא קונבנציונאליות. מה הסיבה להתעניינות של אוניברסיטת בן גוריון בריו אביירטו?
כתב: אנה בלומנטל
הביודנסה התפתחה מ 1965, תחת החזון של המייסד רולנדו טורו ארנדה פסיכולוג קליני ואנתרופולוג מצ`ילה.
כתב: מיכל קמיל
קריאה לכם גברים יקרים, להצטרף אלינו לריקוד החיים, כדי להביא עוד מהדרך הגברית אל הריקוד, ולהעצים את הקסם המסתורי שמתרחש כשהדרך הגברית פוגשת את הדרך הנשית.
כתב: רוית יסעור
הקשר החזק שלי לחמשת המקצבים החל בספטמבר 2001-היה זה חודש משמעותי ביותר בעולם ונקודת מפנה אישית עבורי.
כתב: אביה רכס
לכל אחד מאתנו יש תדר פנימי הנכון לו שכאשר מתחברים אליו מרגישים, ״מממ...הנה הגעתי הביתה״. המפתח לחופש בתנועה הוא המעבר למימד החוויתי שנינוח מטבעו, וביתנו האמיתי!
כתב: אסתר קסוביץ
בבסיסו לימוד תופים הוא לימוד מקצב. למקצב יש קשר עם מקצועות נלמדים בבית הספר כמו: מתמטיקה, מדעים, ועוד... הקצב קשור לעולמנו מאז ימי בראשית.אדם נוצר כתוצאה מקצב האהבה של הוריו,כאשר הוא ברחם הוא שומע סימפוניית צלילים של פעימות לב האם,,
כתב: רחל
קיבלתי את כל מה שאני צריכה על מנת לגלות את תפקידיי בעולם הזה בזמן הזה.כן, יש בנו את מפת הדרכים לחיים של חירות וכל מה שאנחנו צריכים על מנת לגלות את תפקידינו
כתב: רוית יסעור
פרק ראשון: סבתא ג`מילה - על ג`מילה סאלימפור, הרקדנית שהיוותה מקור השראה לאלפי נשים ברחבי העולם אך הפסיקה לרקוד למען בעלה
כתב: שרון מיצי שין
בוטומימה, שפת התבטאות בתנועה, מה זה? ומה זה יכול לתת למען יצירה והתפתחות אישית..
כתב: ענבל פיכמן
לפתע אני, שבמשך למעלה מארבעים שנותיי מעולם לא ביצעתי תנועה שאינה שקולה, מדודה, מכוונת ובבחינה של מהירות דיוק ועוצמה, מוצא את עצמי בשיעור אימפרוביזציה, על כל המשתמע מכך.החופש לרקוד!
כתב: שי
האם ניתן לשפר את הזוגיות באמצעות הריקוד? צוות סלסה4פאן בתגלית מרעישה!
כתב: צוות סלסה4פאן
יצירה שמוצארט היה ודאי מעריך. The Netherlands Dans Theater חוגגים Jiri Kylian
כתב: צוות האתר
הגוף שלך יודע משהו שאתה עדיין לא. לגוף הפיזי יש יכולות מופלאות שרוב האנשים לא מודעים אליהם בכלל. על היחסים בין הגוף לנפש ולנשמה ועל הקשר בין תנועה, ריקוד ותודעה
כתב: Sapir Shanie
את הריקוד גיליתי מחדש בשנות ה20 המאוחרות לחיי. דווקא כשהיה נדמה לי שאני במסלול הנכון לחיים וקריירה, פגש אותי חלום ילדות קטן וביקש שאחשב מסלול מחדש.
כתב: Sapir Shanie
מצוות הצדקה מלווה את עם ישראל בכל תולדותיו. והיא ביטוי למחויבותו של כל יחיד בישראל לזולתו הנזקק כ"תנאי הכרחי לשותפות בקהילת בני ברית." הצדקה במקרא היא אידיאל מוסרי, וצמד המושגים "צדקה ומשפט" הוגדר כייעודו של אברהם אבי האומה וצאצאיו.
כתב: יצחק נחמד
אלו אותי לא מזמן: "איך אפשר ללמוד לרקוד כמו שאת רוקדת?"
כתב: Elena Kovalsky