.

קונטקט אימפרוביזציה

.

קונטקט אימפרוביזציה


קונטקט אימפרוביזציה הוא ריקוד לא רק לרקדנים. קונטקט אימפרוביזציה זה ללמוד הקשבה , לזוז תוך כדי מודעות לעצמנו, לבן הזוג שלנו, ולחלל שבו אנו רוקדים. דרך עבודה של פיתוח יכולות פיזיות ומנטליות אנו לומדים מה זה "להתחבר",מה זו אינטימיות,מה זה לנשום, לקחת זמן, להיות גמישים בגוף ובמחשבה. קונטקט זה למצוא את הביטוי המדויק ביותר של הריקוד שלנו, הריקוד שהוא אנחנו.

הקונטאקט בפשטותו הוא ריקוד חברתי המבוסס על מספר עקרונות וחוקים המאפשרים מגוון עצום של אפשרויות למשחק ,ביטוי וחקירה. מה לעשות?

לשמור על מגע-Contact, קשב לשותף\ה, עם האוויר, הרצפה, הקירות או כל חפץ אחר בנמצא וכמובן עם ה"אני".

מומלץ מאוד להקדיש מנה הגונה של תשומת לב לכוח המשיכה של כדה"א על מנת לא לפגוש את הרצפה באופן מפתיע ולא נעים. המשמעות המופשטת של המגע נתונה לאינטרפרטציה. גבולות - מה שמקובל על הרוקדים.

ניתן להרחיב את הגבולות רק בהסכמה מלאה של המעורבים. "נהגים חדשים" מוגבלים מראש. הטכניקה פשוטה ויעילה להדהים בשכלול יכולות התנועה והחשיבה. אנשים הבאים ללמוד את הריקוד לראשונה נדרשים למעט פתיחות ובעיקר למוכנות לנסות את הלא ידוע, לטעות, בעצם ללמוד.

ללמוד ליהנות מהרגע.

מספר הדרכים ללמד קונטאקט הוא בערך כמספר האנשים שמלמדים. אין לקונטאקט בי"ס או שיטה להכשרת מורים. הקונטאקט חי, נושם ומשתנה . הרגע בו ריקוד הופך לשיטה ממוסדת -זה הרגע בו הוא מת. (סטיב פקסטון- ממייסדי הקונטאקט). הקונטאקט נלמד במפגשים וסדנאות ובעיקר ברגעים בהם מצליחים האנשים להביא את עולמם ואת ניסיונם לתוך מסגרת האלתור-הקונטאקט.
מאת זוהר רבינוביץ'

ג'אם

חלל פתוח לתרגול חופשי. בחלל נפגשים מתרגלים מכל הרמות, ממתחיל ועד מקצועי. המפגש הינו הזדמנות ללמידה משותפת, שחרור רעיונות ותהליך למידה הדדי דרך משחק והנאה.
מאת סנדרה אמסלם

אוסף מאמרים >
הגיגים, תמונות, איורים >
ארועים, תמונות וסרטים >
מתוך פסטיבל הקונטקט הבינלאומי >
.